Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Remek idénykezdés az athéni kick-box Európa kupán

Görögország fővárosában Athénben rendezték meg az Athen Challange 2024 Európa-kupa  rangos kick-box versenyt, ahol a három napos viadalon 20 ország, 137 csapatának 780 versenyzője 1464 nevezést adott le. Ez volt az első utánpótlás ranglista pontokat is adó nemzetközi verseny a Magyar Kick-box Szövetség versenynaptárában, így érthetően többen utaztak ki a pontszerzés, a jó helyezések reményében. A Békés Megyei Harcművész Szövetség két klubja, a békéscsabai JALTE-Debreczeni team és az orosházi Contact K.T.H.E. felkészült versenyzőket delegált Athénba, s az eredmények nem is maradtak el.

Point-fighting szabályrendszerben fárasztó versenynapok és kemény küzdelmek jellemezték a viadalt, ami jó néhány kellemes meglepetést is tartogatott a csapat tagjainak és az őket irányító Debreczeni Dezső VI.Dan vezetőedző számára:

A versenyen nagyon szép eredmények születtek, de ez a tudatos felkészülésnek és a kitartó fegyelmezett munkának valamint a céltudatosságnak köszönhető.

Debreczeni Dezső vezetőedző

Ezen a versenyen is voltak kiemelkedő teljesítmények, mint például Szikora Bence eredményei, aki kadet 1 kategóriában két súlycsoport első helyét is magáénak tudhatja. Rajta kívül a dobogó legfelső fokáig jutott még Debreczeni Lilla, Jancsó Lili és masters kategóriában maga a mester, Debreczeni Dezső is.

A formagyakorlati kategória az elmúlt évek során hatalmas fejlődésen ment keresztül, melyben óriási szerepe volt az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület vezetőedzőjének, Puravecz Péternek is, aki a szakág szövetségi kapitányaként is tevékenykedik. Versenyzői közül többen is értek már el fantasztikus sikereket nemzetközi versenyeken, Európa- és világbajnokságokon. Köztük Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia, akik átmentették kiváló formájukat, akik hat kategóriában nyertek s két ezüstérmet is elhoztak.

A Békés vármegyeiek így összesen tizenegy arany, kilenc ezüst és nyolc bronzérmet hoztak haza, s remélhetőleg a folytatás is olyan jó lesz, mint a kezdés.

Eredmények:

Képek:

Contact KTHE
JALTE Debreczeni team