Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Táborok

Shotokan karate nemzetközi tábor Gyulán

Gyulán, a Gyulai Karate Egyesület szervezésében sikeresen lezajlott az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) magyarországi stílusszervezetet éves hagyományos Shotokan Karate Nemzetközi Instruktor Tábora, amelyet az örökifjú Sensei Sáfár László IX.DAN nagymester vezetett.

A tábort évek óta a fürdővárosban, Gyulán rendezik meg, ezáltal a szervezés feladatai a Gyulai Shotokan Karate Egyesületre hárultak Sensei Torma György VII. Dan-os mester irányításával.

A koronavírus járvány miatt az USA-ból nem tudtak ellátogatni a karatékák, de Németországból szép számmal jöttek részvevő harcművészek. Összesen hat edzésre került sor. Az edzések egymásra épülő tematikus rendszer alapján lettek megtartva. Az egyszerű gyakorlatoktól kezdve az egészen bonyolult, nehezebben kivitelezhető technikákig minden gyakorlásra került. Igazán gazdag szakmai program várta a szép számú érdeklődőt, hiszen ütések, rúgások, védések, formagyakorlatok, páros gyakorlatok, és a mozgást szabályozó elősegítő feladatok alkották a tábor szakmai anyagát.

Ráadásul ilyenkor az edzők, instruktorok is plusz és értékes információt kapnak, amit az oktatás során tudnak majd klubjaikban hasznosítani. Nem csoda, hogy a szervezet nagy energiát fektet a karatéra, mint oktatási tevékenységre. Sensei Sáfár László IX.DAN meghonosított egy magas színvonalú, hosszabb tanulmányi időt igénylő, rendszeres instruktor képzőt, amit hosszú évek óta Ő maga vezet. Sensei Csákvári László VII.DAN az elfogadott karate kerettanterv atyja.

A hagyomány, vagyis, hogy Gyulán találkozik a szövetség krémje, idén sem tört meg, járvány ide vagy oda. Az is folytatódik majd, hogy Békéscsabán októberben lesz egy hasonló tábor, melyre szintúgy a világ több pontjáról fognak érkezni oktatók, karatékák.