Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Nádudvar Kupa

Békés megyei kick-box sikerek Nádudvaron!

A kabai központú Rácz Kickboxing Team már eddig is több sikeres, főképpen az utánpótlást megmozgató versenyt rendezett. Ezek sorába illeszkedett a Nádudvaron megrendezett V. Nádudvari Gasztro Kupa Nyílt Kick-box Verseny. A verseny célja a versenyzők versenyzési lehetőségének biztosítása, egyben jó lehetőséget jelentett a közeli megmérettetések, például a budapesti Világkupára történő felkészülés céljára.

A verseny jelentőségét jól mutatta, hogy a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, Galambos Péter is jelen volt, köszöntötte a megjelent 27 egyesület 239 versenyzőjét, a népes bírói kart, az edzőket és a lelkes hozzátartozókat és sportbarátokat. A házigazda Rácz Kickboxing Team mindent megtett a színvonalas lebonyolításért, s ez az odafigyelés egy jó hangulatú „derbyt” eredményezett. Nem csak kick-box versenyzők, hanem taekwon-dosok és thai-boksz harcosok is eljöttek, hiszen a verseny „nyílt” indulású volt. A formagyakorlatosok kezdtek, majd a három küzdelmi szabályrendszer – point-fighting, light-contact és kick-light – küzdelmei kezdődtek el.

A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok közül öt klub versenyzői jöttek el Nádudvarra. A legnagyobb létszámmal induló József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület „Debreczeni team” csoportja, a füzesgyarmati Hegyesi kick-box SE és a Kondorosi Kick-box SE mellett két taekwon-dos csapat, a battonyai Barátság SE és a kétegyházi Dragon Taekwon-do Klub versenyzői léptek küzdőtérre. Az eredmény önmagáért beszélt, hiszen megyénk versenyzői 22 arany, 20 ezüst és 17 bronzéremmel térhettek haza. Az éremvadászatból kiemelkedett Malatyinszki Bendegúz, aki mind a három szabályrendszerét megnyerte. Dupláztak klubtársai, Jancsó Lili és Debreczeni Frida, s többen szereztek többfajta érmet is. A zömében utánpótlás korosztályhoz tartozó Békés megyei versenyzők bizonyították eredményességükkel, hogy reményteljes nevelő munka folyik a kluboknál.

Eredmények:

Képek: