Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Ragadozó Kupa

Békésiek a Ragadozó Kupán

Ragadozó Kupa néven színvonalas harcművész napot rendeztek Veresegyházán. Gazdagné Pintér Anett, a KI Művészetek Egyesülete vezetője maga is egy magas fokozatú, hat danos aikido mester, aki versenyzőket is indít a kick-box formagyakorlat szabályrendszerében, s így nem csoda, hogy ez a nap több harcművész irányzatról is szólt. Az igényesen megrendezett nap jelentőségét az is jelezte, hogy a megnyitó kor Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

Az aikidosoknak a neves szerb nagymester, Mirko Jovandics VII. DAN tartott edzést, amelyen nagy létszámmal vett részt a Balázs Sándor III. DAN vezette békéscsabai JALTE és az Erdei Tibor irányította Fényesi Dozsó SE aikidosok csapata. Balázs Sándor mester kivette részét a szakmai munkából is, hiszen külön edzést is tartott a gyermek korosztálynak.

Csakúgy, mint tavaly az idén is rendeztek egy színvonalas nemzetközi kick-box formagyakorlat versenyt, amelyen a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül az orosházi Contact K. T. H. E. és a Kondorosi Kick-box Klub versenyzői indultak el és szereztek érmeket. A felnőtt formagyakorlat válogatott tagjainak jó alkalmat jelentett a november végi, portugáliai világbajnokságra készüléshez, annál is inkább, mert az angol formagyakorlat válogatott edzője is eljött néhány tanítványával és képzést is tartott. Természetesen a kick-box formagyakorlat szövetségi kapitánya, az orosházi Puravecz Péter mester is jelen volt, a bíráskodást pedig a füzesgyarmati Gasparik Róbert mester, nemzetközi WAKO versenybírók vezette, mint főbíró. Remélhetőleg jövőre is megrendezésre kerül a Ragadozó Kupa és ismét sikeres lesz.

Eredmények:

Képek: