Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Övvizsgák, Rendezvények

Sikeres harcművész övvizsgák

Sikeres Békés vármegyei harcművész övvizsgák!

Ahogyan közeledik az év vége, egyre sokasodnak a harcművész klubok sikeres övvizsgáiról szóló hírek. Nincs ez másképpen a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjainál sem. Gyulán az A.J.K.A. Shotokan Karate Szövetség magyarországi szervezetéhez tartozó, zömében fiatal shotokan karatésok vizsgáztak, s teljesítették a követelményeket. Idén 18 tanuló mérettette meg magát. A vizsgát Sensei Torma György VIII.DAN és Sensei Baracsi István V.DAN felügyelték. A vizsgáztatók munkáját szenior fekete öves karatésok is segítették. A kitartó munkának köszönhetően mindenki sikeres vizsgát tett.

Szintén a hét végén tartotta az évzáró övvizsgát a József Attila Lakótelepi Sport Egyesület WT TAEKWONDO szakosztálya. Az övvizsgán 11 fő tanuló övfokozatú és 2 fő mester vizsgázó adhatott számot taekwondo tudásáról Szedoglavits Alajos V. DAN mester előtt. Az vizsga jó hangulatban telt az izgalmak ellenére. Szedoglavits Alajos mester külön kiemelte, hogy milyen magas színvonalú vizsgát tettek a tanítványok, ami a felkészítő mestereknek köszönhető. Az újévet Gyuricza Imre I.DAN mester vezetésével folytatja a klub, aki eredményesen vizsgázott Matusik Andrea III.DAN mesterrel együtt!

Békéscsabán, a fényesi Aikido Dojo-ban, ahol a békéscsabai Fényesi DOJO Szabadidő Egyesület és a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Aikido szakosztályának tagjai vizsgáztak Balázs Sándor III.DAN, Erdei Tamás II.DAN, Erdei Tibor I.DAN előtt. A Fényesi utca 213 sz. alatt található DOJO már hangulatában is segít a sikeres vizsga letételéhez, igazi „aikido műhely”. A Nemzeti Aikido Szövetséghez tartozó klubok egyébként egyben a Békés Megyei harcművész Szövetség tagjai is. A vizsgázók zöme a gyermek korosztályhoz tartozott, de sikeres felnőtt vizsgázónak is gratulálhattak a nézők.

Szarvason kick-box övvizsgát tettek az orosházi Contact Kick-box, Thai-box Egyesület orosházi és mindszenti csoportjának tagjai Shihan Gregor László VIII.DAN (VI.DAN kick-box) vizsgáztató előtt. Huszonhárom harcművész vizsgázott sikeresen, két csoportban. A magasabb övfokozatúak vizsgáira később kerül majd sor.

Romániában, Szatmárnémetiben vizsgázott Goshinkai Karate-Do I.DAN fokozatra Deák László és Fábián Mihály. A vizsgáztatók az IKU Magyarország DAN kollégiumának tagjai, Shihan Nyesti Csaba V.DAN és Shihan Gregor László VIII.DAN voltak. A majd három órás vizsgában formagyakorlatok, nagyon sok önvédelem, bot és kés támadások elleni védekezés, töréstechnika és goshin-jitsu küzdelem követték egymást.

Békés vármegyében ezzel nem ért véget a vizsgák sora. Jó néhány csoportban most is folyik a lázas készülődés, s ott a 2024 év elején kerül sor a nagy erőpróbára, remélhetőleg eredményesen. Az övvizsga nem verseny, itt mindenki győztes lehet, aki megfelel a követelményeknek!