Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Barátság Kupa

Sikeres volt a Barátság Kupa 2024!

Az idei versenyévad első hazai versenyét Battonyán rendezte a helyi Barátság SE. Évek óta hagyományos, remek hangulatú nyílt verseny színvonalas rendezéssel, igényes díjakkal. Nem csoda, ha erre az ITF taekwon-do versenyre, – amely ráadásul remek lehetőséget jelent az év nagy versenyeire felkészüléshez – az ország minden részéből jönnek nem csak a taekwon-do klubok, hanem a kick-box klubok versenyzői is. Az idei versenyen ráadásul a kyokushin karate harcművész irányzat képviselői is elindultak, 32 klub 240 versenyzője mérhette össze tudását a három küzdőtéren, küzdelemben. Mutatta a verseny jelentőségét, hogy eljött Szalai Gábor, a taekwon-do és Olasz Attila, a kick-box light-contact válogatott szövetségi kapitánya is.

Az eseményt Máté Zoltán VII.danos Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke, Shihan Gregor László VIII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke és Boros Csaba, Battonya Város polgármestere nyitották meg! A megnyitó keretein belül Gregor László átadta a Békés Megyei Harcművész Szövetség 2023 KIVÁLÓ HARMŰVÉSZE díját Kovács Marianna (Kondorosi Kick-box SE) masters, és Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya) senior korosztályú, 2023-as évi kick-box világbajnokoknak! A Romániából, Nagyváradról érkezett, eredményes taekwon-dosok indulása nemzetközivé avatta a rendezvényt.

Nagyszerű, igen csak kemény, pörgős küzdelmek, hangos szurkolás, sok néző, sportszerű hangulat jellemezték az estébe nyúló versenyt. A Gombos Attila Mester vezette népes bírói kar nem sokat pihent, folyamatosan mentek a csatározások. A verseny rendezői megállapíthatták, hogy a tavalyi, júniusi időponthoz képest ez korainak tűnő, februári időpont az igazi, hiszen jóval többen indultak a tavalyi évhez képest. A hatalmas létszám ellenére a Rádainé Rácz Róza Elnök Asszony vezette rutinos rendezői és szervező gárda ismét magas színvonalon bonyolította le Barátság Kupát, megoldva ezt a nem könnyű feladatot.

Másnap egyébként a közelgő Európa-bajnokságra készülő válogatott kerettagoknak tartottak felkészítő edzést Battonyán. A Barátság SE ugyanis fontosnak tartja és szorgalmazza a harcművészetek közötti barátságot, kapcsolatot, közös versenyeket és edzéseket! Összefoglalva: a küzdelmek kemények voltak, de a Barátság megmaradt!

A verseny támogatói voltak:

Battonya: Battonya Város Önkormányzata,
IMRO-ÉP Kft,
Demeter Zsolt és családja,
Pertich Antal és családja,
Kósáné Tímár Mária,
Varázs  ABC,
GÉPÉPSZOLG Kft,
Kassai Csaba,
Nagy János és családja,
Maros-Gumi,
Tóth Lajos és családja
Lukács László
Jenováczné Gyüre Márta, Gaál György és családja
Tóth János és családja
Határhíd-Minimarket
id.Oláh Sándor és családja
Árgyelán Zsolt
Siklován Attila
Édeskrém cukrászda
Bianca ABC
Dombegyház: Dorcsinecz Balázs
Kormi-Duó
OROS GENERÁL DUÓ Kft Orosháza
Téglás Diána Kozmetikus,
Szempilla Stylist Hódmezővásárhely
Fanatik Sport Kft Vácszentlászló
Farkas Fanni Gyógy-és Sportmasszőr Szeged

Eredmények:

Képek: