Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Bucsai Karate verseny

Sikeres karate verseny Bucsán!

Egy kisebb település életében mindig nagy dolognak számít, ha egy rendkívüli esemény történik, egy olyan esemény, ami a település hírnevét erősíti, esetleg messzebb vidékre is elviszi. Békés vármegye egyik kis települése Bucsa község, amely már hosszú évek óta híres Kyokushin Karate szakosztályáról, ami elsősorban a Gyarmati család munkájának köszönhető. A hét végén a zsúfolásig megtelt Kóti Árpád művelődési központban rendezték meg a Bucsa Területi Megyei Knock-down (leütéses kyokushin) karate és Combat (fejütéses, kesztyűs, hasonlóan a combrúgásos kick-boxhoz) karate bajnokságot, amelynek a főszervezője ifjabb Shihan Gyarmati Imre öt danos mester volt. A 77 induló 81 nevezéssel vett részt a versenyen. Elsősorban a környékbeli harcművész szakosztályokból tevődött össze a mezőny, a résztvevő klubok: Karcagi SE, Songoku Se, Báthory Kick és Thai box SE, Kisújszállási SE, Kondorosi Kick-box SE, Péceli Dojo SE, Bucsa SE.

A bírói kar megfelelően látta a feladatát. Sensei Rackó György V.Dan vezette a knock-down szabályrendszerű és sempai Fábián Mihály I.DAN a kick light bíráskodást. A küzdelmek már jellegüket tekintve is meglehetősen kemények, de sportszerűek voltak. Dicséri a versenyen indulókat, hogy ott, ahol esetleg nagyobb tudásbeli különbség volt – gyakorló versenyről révén szó – vigyáztak a másik testi épségére. A verseny megnyitóját megtisztelte jelenlétével Kláricz János, Bucsa község polgármestere is, aki nem csak a megjelenteket üdvözölte és a verseny jelentőségéről beszélt, hanem méltató szavakat mondott a Gyarmati családról, köztük idősebb Gyarmati Imre shihanról, – aki az egész szakosztály alapítója és motorja – és a verseny szervezőjéről, shihan ifjabb Gyarmati Imréről. Az egész Gyarmati család és a helyi kyokushin karate klub részt vett a munkában hogy ez a rendezvény sikeres legyen.

Természetesen jelen volt shihan Gregor László VI.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is. A megnyitókor nagy taps köszöntötte a versenyen is elinduló Kovács Marianna háromszoros veterán kick-box világbajnokot. A jó hangulatú verseny a zsúfolásig megtelt csarnokban a szurkolók biztatása mellett hosszú órákig tartott. Nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy ennek a versenynek még folytatása lesz a jövőben!

A verseny támogatói voltak:

Bucsa Község Önkormányzata,
Bucsa SE és a szakosztály szülői közössége,
Békés Megyei Harcművész szövetség,
Botos Attila,
Barna Lajos,
Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés vármegyei priorátus,
Békéscsabai JALTE

Megköszönöm a szülők áldozatos munkáját!

ifj. Gyarmati Imre

Eredmények:

Képek:

Leave a Reply